Mimovládne organizácie získali z grantového programu spolu 16.000 eur

21.12.2010 Prešov

Prešov 21. decembra (TASR) – Dovedna osem projektov sa bude realizovať na budúci rok vďaka finančnej podpore programu \"Občianska voľba Pivovaru Šariš\" (OVPŠ).
Rada reprezentantov potvrdila oficiálne výsledky verejného hlasovania občanov a medzi úspešných žiadateľov rozdelí sumu 16.000 eur.
Grantový program je určený pre mimovládne organizácie, ktoré sa angažujú v oblasti podpory vzdelávania, športu, kultúry, ekológie, zdravotnej starostlivosti, sociálnych služieb a svoje projekty realizujú v okresoch Prešov, Sabinov a Vranov nad Topľou.
Tento rok sa o finančnú podporu uchádzalo celkom 25 organizácií. Rada reprezentantov z doručených projektov do verejného hlasovania posunula 11, ktoré boli následne zverejnené v regionálnej tlači. O tom, kto dostane dotáciu, rozhodli hlasovaním občania. Tí v priebehu októbra a novembra zaslali do ankety vyše 17.000 hlasov.
„Rekordná účasť hlasujúcich nás veľmi potešila. Som si istá, že takto sa peniaze dostanú tam, kde sú najviac potrebné. OVPŠ je špecifická tým, že o rozdelení prostriedkov nerozhoduje naša spoločnosť, ale obyvatelia regiónu a vyberajú tie, ktoré považujú za najprospešnejšie pre ich región, “ povedala dnes pre TASR Zuzana Lošáková, hovorkyňa spoločnosti Pivovary Topvar, a.s. , do ktorej portfólia patrí aj závod vo Veľkom Šariši.
Najviac prostriedkov získalo Občianske združenie Stará škola Kanaš, ktorá bude môcť využiť 3486 eur na vybudovanie multifunkčného ihriska. Takmer 2100 eur vyčlenili aj pre OZ Slovenský kosecký spolok. Ruční kosci budú na hrade a v podhradí vo Veľkom Šariši upravovať zelené plochy, kde sa vyskytuje zákonom chránená ďatelinka šarišská.
Grantový program OVPŠ sa realizuje v úzkej spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš už od roku 2004. Z jeho prostriedkov bolo doposiaľ podporených 57 projektov v celkovej sume 156.623 eur.
 

Vyberte región

mark